Stöd till solceller


Från och med 1 februari 2013 uppgår stödet till solceller till 35% av totala investeringskostnaden. Stödet har funnits sedan 2009 och riktar sig till företag såväl som till privatpersoner och organisationer. Läs mer om solceller på Energimyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan görs till länsstyrelsen som också fattar beslut om stöd. Ladda ner ansökan härPDF (pdf, 397.8 kB).

Just nu är det kö på stödet. Rekommendationen är att söka stödet i alla fall om man planerar en anläggning. Men man är inte garanterad att få stödet. Anläggningar som blivit beviljade stödet kan dra tillbaka sin ansökan, då faller pengarna tillbaka till de som står i kö. Får man inte stödet kan man använda ROT istället, på arbetskostnaden.

Hör av dig till energi- och klimatrådgivningen om du vill ha hjälp i processen t.ex. att fylla i ansökan.

Energikartläggningscheck


För företag som har en högre energianvändning än 500 MWh. Genomförs en energikartläggning består stödet av 50% av kostnaden, max 30 000 kr. Detta kan vara en bra start för ett företag som vill börja jobba med att sänka ina energikostnader. Stödet söks via Energimyndigheten. Läs mer i denna broschyrPDF (pdf, 1.1 MB).

ROT-avdrag


Får göras på arbetskostnader i samband med reparationer, om- och tillbyggnationer. Så om du ska byta panna, borra bergvärme, byta fönster eller installera solvärme, så kan du använda ROT på halva arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år. Läs mer om ROT på Skatteverkets hemsida.

Solvärme


Stödet till solvärme upphörde 31 december 2011.

Skicka meddelande till sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2013-10-18

Kontaktinformation