Logotyp för Ånge Fastigheter

Köpoäng

Våra lägenheter erbjuds efter hur många köpoäng våra sökande har. En dag i kön är lika med en köpoäng. Så om din intresseanmälan har varit aktiv i ett år har du 365 köpoäng.

Poängen är personliga och kan ej överlåtas eller slås ihop med någon annans poäng. Dina köpoäng är förbrukade när du fått ett bostadskontrakt. Du måste då på nytt registrera dig som sökande för att börja samla köpoä­ng till din nästa lägenhet.

Så behåller du din köpoäng

För att behålla dina köpoäng behöver du logga in på Mina sidor minst en gång var sjätte månad

Sök och anmäl intresse på lägenheter

Tänk på att endast anmäla ditt intresse på de lägenheter du verkligen är intresserad av. Du kan maximalt ha tre aktuella intresseanmälningar.

De 4-8 sökande som har flest köpoäng och uppfyller ÅFAs grundkrav erbjuds visning av lägenheten. Visning erbjuds efter att lägenheten har avpublicerats från hemsidan, du kan följa dina intresseanmälningar på "mina sidor".

Gå på visning

När du blir erbjuden att gå på visning har du minst fem dagar på dig att titta på lägenheten och tacka ja eller nej på erbjudandet. Den som har högst köpoäng av de som har tackat ja får sedan skriva kontrakt på lägenheten. Det är viktigt att du svara om du får lägenhetserbjudande.

Kontrakt

Har du längst kötid och uppfyller våra grundkrav är kontraktet ditt.
I första hand vill vi att du som blivande hyresgäst signerar kontraktet med mobilt BankId och i andra hand skickar vi kontraktet får påskrift med returkuvert. När kontrakt skickas till dig nollställs dina köpoäng. Om du vill byta lägenhet registrerar du dig på nytt som sökande på Mina Sidor.