Logotyp för Ånge Fastigheter

Bo hos oss

Alla våra bostäder och bilplatser som är lediga för uthyrning presenteras på vår webbplats. För att kunna söka våra lägenheter måste du vara registrerad hos oss. Det blir du genom att göra en intresseanmälan här på vår webb. Du måste logga in var sjätte månad för att inte mista dina köpoäng.

Grundkrav

Det finns grundkrav som du behöver uppfylla för att bli hyresgäst hos oss. Dessa kan du läsa mer om i vår Uthyrningspolicy.

Har du fått arbete i Ånge kommun och vill flytta hit?

Arbetsinflyttare får 1 500 extra köpoäng som är giltiga i sex månader. För att få de extra köpoängen har du fått en ny prov- eller tillsvidareanställning i Ånge kommun och är folkbokförd utanför Ånge kommun sedan minst ett år. En kopia på anställningsavtalet laddas upp på Mina Sidor och meddelar ÅFA att ni vill aktivera era 1 500 köpoäng senast sex månader efter att tjänsten startat.

Har du kommit in på Bobergsgymnasiet?

Då kan du få studentförtur. Grundkrav för att få studentförtur är:
• Du är antagen för heltidsstudier vid Bobergsgymnasiet i Ånge. Antagningsbesked eller resultatintyg laddas upp på Mina sidor innan ansökan om lägenhet
• Är du under 18 år är det vårdnadshavare som hyr lägenheten
• Du har ingen störning eller skuld till ÅFA
• Du har ingen betalningsanmärkning, skuld hos kronofogden eller till annan hyresvärd
Uppsägningstiden för en lägenhet med studentförtur är tre månader.

Letar du seniorboende?

Vi har seniorboenden för seniorer 55+ och seniorer 65+. Seniorboende finns i Ånge och Fränsta. Alla lägenhetshus har hiss. Lägenheter är för personer som är 55/65 år eller äldre utan barn som bor stadigvarande hemma, det räcker att en i hushållet är över 55/65 år.