Logotyp för Ånge Fastigheter

Inför inflyttning

Här är allt du behöver veta inför den stora inflyttningsdagen.

Inflyttningsdag

Du har rätt att flytta in klockan 13 den dag hyresavtalet börjar gälla. Är dagen på helgen/helgdag, får du flytta in första vardagen efter.

Nycklar

Nycklar får du av fastighetsskötare vid lägenheten efter avtalad dag och klockslag. Du skall vara beredd att visa upp legitimation vid nyckelkvitteringen.

Elabonnemang

Det är du som hyresgäst som ansvarar över att teckna elabonnemanget när du flyttar in som ny hyresgäst. Detta gör du genom att kontakta Fyrfasen Energi. Var vänlig kontakta dem i god tid innan inflyttning för att säkerställa att el finns inkopplat i din lägenhet dagen då du flyttar in.

Se även till att avsluta ditt gamla abonnemang på din gamla adress.

Detta behövs när du tecknar elnätsavtal:

  • Personnummer eller kundnummer. Om du varit kund hos oss eller har andra anläggningar inom vårt elnätområde har du redan ett kundnummer.
  • Namn, adress och telefonnummer.
  • Datum när inflyttningen sker.
  • Lägenhetsnummer.
  • Uppgift om vem som bodde i lägenheten före dig, om du känner till det.

Tänk på att det måste vara samma person som tecknar både elnätsavtalet och elhandelsavtalet för bostaden.

Om elabonnemanget i bostaden är frånkopplat kan det bero på att tidigare kund har sagt upp elnätsavtalet och någon ny kund inte har meddelat inflyttning inom gällande uppsägningstid.

Ring kundservice på Fyrfasen för att få hjälp: 0771 - 44 44 41
Mail: fyrfasen@fyrfasen.se
Öppettider: 08.00 - 16.00

Observera att din lägenhet har två olika lägenhetsnummer. Ett som används för din adress (adressändring och skatteverket) och ett som används av Fyrfasen för ditt elabonnemang.

Hemförsäkring

Se över din hemförsäkring, om du inte har någon så ska du teckna en innan inflytt och har du en sedan tidigare är en flytt ett bra tillfälle att se över den.

Flyttanmälan och adressändring

Du kommer väl ihåg att göra adressändring när Du flyttar? Adressändring är kostnadsfri och kan göras på adressandring.se eller skatteverket.se. Om du vill vara säker på att din post eftersänds från den gamla till den nya adressen kan du beställa den tjänsten på addressandring.se mot en avgift.

Observera att din lägenhet har två olika lägenhetsnummer. Ett som används för din adress (adressändring och skatteverket) och ett som används av Fyrfasen för ditt elabonnemang.

Parkering

Parkeringsplats hyrs separat. Du kan söka på hyreslediga parkeringsplatser här på vår hemsida.

Bostadstillägg

Har du rätt till bostadsbidrag? Detta kan du läsa mer om på Försäkringskassan. Vi hjälper dig gärna att skriva ut blanketter för ansökan.