Logotyp för Ånge Fastigheter

Hyra och betalning

Att betala hyran är något av det viktigaste du gör varje månad.

När ska hyran betalas?

Din månadshyra ska betalas i förväg. Den ska betalas in den sista vardagen i månaden för nästkommande månad. Exempelvis ska aprils månadshyra betalas in sista vardagen i mars.

Tre enkla sätt att betala hyran

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att betala hyran, därför erbjuder vi dig autogiro, Kivra och e-faktura.

Autogiro – ett enklare sätt att betala din hyra

Hyran dras direkt från ditt konto den sista bankdagen varje månad. Du behöver inte oroa dig för att glömma eller tappa bort en avi. Så länge du inte får en ny avi är beloppet detsamma varje månad.

Kivra – digital brevlåda

Med Kivra får du brev, räkningar, kvitton och uppladdningar samlat i en app.

E-faktura – för dig med internetbank

Betala hyran enkelt med hjälp av e-faktura. Allt du behöver göra är att logga in på din internetbank och välja att du vill ha e-faktura från ÅFA. Sedan behöver du fortsättningsvis bara logga in på din internetbank och godkänna fakturan så sköts betalningen automatiskt.

Vad händer när du är sen med hyran?

Vi vill här på ett enkelt sätt förklara vad som händer om du inte betalar hyran i tid och berätta hur dyrt det blir för dig i slutändan.

Om du inte betalar hyran i tid får du ett kravbrev från inkasso. Då tillkommer inkassoavgift och dröjsmålsränta. Betalar du inte trots kravbrevet, går ärendet vidare till Kronofogden.

Har vi fortfarande inte fått betalt efter att Kronofogden kopplats in, riskerar du att bli avhyst. Det medför dessutom ytterligare kostnader för dig.

Vid minsta misstanke om att du inte kan betala hyran i tid, ta kontakt med vår ekonomiavdelning, så försöker vi lösa problemet tillsammans.