Logotyp för Ånge Fastigheter

Sopor och miljö

Källsortera och återvinna

Källsortering och återvinning görs på allmänna återvinningsstationer. Det är i dagsläget inte möjligt att källsortera i ÅFAs boenden.

Farligt avfall

Om det som du ska kasta kan låta, lysa eller röra på sig så innehåller det elektronik. Det gör det till farligt avfall och får inte kastas i soporna utan ska lämnas till återvinning. Det råder brist på vissa metaller som används för att tillverka
elektronik och därför är det viktigt att vi sorterar så att de kan återvinnas.

Gör så här:
Om det finns behållare för småelektronik, batterier och ljuskällor i ditt soprum kan du lämna det där. Om du har tillgång till ett grovsoprum kan du där även lämna större
elektronik som tv-apparater. Om du inte har tillgång till detta så ska du lämna din elektronik, ljuskällor och batterier på en återvinningscentral. Du kan också lämna in batterier på vissa matvarubutiker.

Kemikalier

Om det du ska kasta är en kemikalie, som till exempel färg eller lampolja så är det farligt avfall. Även saker som nagellack och hårspray räknas som farligt avfall. Kemikalier som slängs på fel ställe betyder större risk för brand i sopbilen eller grovsoprummet. Lämna därför in dina kemikalier på någon av Sundsvalls tre bemannade återvinningscentraler.